2021-11-04 10:38:49• hírek • Fizetett tartalom

Kardiológus szakorvossal bővült a Korall Klinika csapata

A Korall Klinika orvosi gárdája nemrégiben egy újabb kiváló specialistával bővült, csatlakozott ugyanis a csapathoz Zier Hella kardiológus is.

Zier Hella 2015-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvostudományi Karán, melyet követően kardiológus-rezidensként kezdett el dolgozni, majd a sikeres szakvizsga után a Korall Klinikán kezdte meg szakorvosi pályafutását.


„A kardiológia a belgyógyászat azon ága, mely a szív- és érrendszer betegségeinek megelőzését, diagnosztikáját és kezelését foglalja magába. Sajnos a kardiovaszkuláris betegségek világszerte súlyos népegészségügyi problémát jelentenek, gondoljunk csak a szívkoszorúér-betegségre vagy a magas vérnyomásra. Épp ezért a kardiológiai vizsgálat javasolt mindazon betegek számára, akiknél nyomó-szorító mellkasi fájdalom és rendszertelen szívverés jelentkezik, gyakori és heves szédülést, fejfájást, légszomjat, indokolatlan fáradékonyságot tapasztalnak vagy rendszeresen megdagadnak az alsó végtagjaik. Igaz ez különösen akkor, ha a családban már mást is diagnosztizáltak kardiológiai betegséggel, vagy olyan rizikófaktorok is jelen vannak, mint a jelentős túlsúly, a mozgásszegény és stresszes életmód, a rendszeres dohányzás, alkoholfogyasztás, magas húgysav- illetve vérzsírszint, valamint a magas vérnyomás vagy cukorbetegség jelenléte” – magyarázta a doktornő. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a rendszeres orvosi kontroll azoknak is ajánlott, akiknél korábban már felfedezték a szív- és érrendszeri problémát, hisz a szakorvos csak így követheti nyomon a javasolt kezelés hatékonyságát.


A kardiológiai vizsgálat az úgynevezett anamnézis felvételével kezdődik, melynek során a kardiológus megismeri a páciens kórtörténetét, tüneteit, illetve az esetleges betegségeit és az ezekre szedett gyógyszereket is. Az anamnézis felvétele és az ezt követő fizikális vizsgálat után sor kerül azokra a vizsgálatokra, melyek a még pontosabb diagnózis felállításában segítenek. Ha pedig megállapításra került, hogy milyen betegség állhat a páciens panaszai mögött, a konzultációt terápiás javallat zárja, ami természetesen a gyógyszeres kezelés mellett magába foglalja az életmódváltásra vonatkozó tanácsadást is. Ezt követően nem érdemes elmulasztani a rendszeres ellenőrzést sem, hisz mind a páciens, mind a szakorvos csak így bizonyosodhat meg róla, hogy a betegség kezelése jó irányba halad vagy esetleg szükség van-e némi módosításra a terápiában.


Forduljon bizalommal a Korall Klinika új szakorvosához. Dr. Zier Hella hétfőn, szerdán és pénteken Nagykárolyban rendel, kedden és csütörtökön pedig Szatmárnémetiben. Előjegyzésért és további információkért tárcsázza a következő telefonszámok egyikét: Szatmárnémeti - 0361 412 037, 0361 800 820, Nagykároly - 0361 413 313, 0747 226 919, vagy látogasson el személyesen a klinikára, melyet Szatmárnémetiben az Eroii Revoluţiei tér 22. szám alatt, Nagykárolyban pedig a Haiducilor 2. szám alatt talál meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: